Om NatureContext

At man, naar det i Sandhed skal lykkes En at føre et Menneske hen til et bestemt Sted, først og fremmest maa passe paa at finde ham der, hvor han er, og begynde der. Dette er Hemmeligheden i al Hjælpekunst.

(Søren Kirkegaard)

I NatureContext arbejdede jeg med udgangspunkt i de systemiske grundteorier og tanker. Det vil sige, jeg tog udgangspunkt i, at vi alle sammen oplever verden forskelligt, med udgangspunkt i vores egne erfaringer, viden og værdier.

Omdrejningspunktet for NatureContext var derfor kommunikation og relationer, da vi hele tiden koordinerer vores forskellige virkeligheder, for at skabe en fælles koordineret virkelighed i den kontekst som vi er en del af lige nu.

Derfor havde jeg også valgt at arbejde med udgangspunkt i en anerkendende og værdsættende tilgang, som kendes fra Appreciative Inquiry (AI), da det giver et positivt udgangspunkt for en ligeværdig dialog, ved at vi anerkender hinandens forskellige virkeligheder og udgangspunkter. Samtidig lægger tankegangen op til, at vi skal være nysgerrige og undersøgende og forsøge at møde andre mennesker igennem dialogen, dér hvor de er.

Og er der et bedre sted at gøre det end udendørs i naturen, hvor vi har mulighed for at se os selv og vores relationer i et lidt andet perspektiv. Et perspektiv som ikke er skabt af de faste og nogle gange fastholdende rammer som vi arbejder i hver dag. Naturen giver mulighed for at få frisk luft til hovedet og til tankerne og sætte fokus på det som er vigtigt for os selv og for vores organisation.

Denne hjemmeside bruger cookies for at øge brugervenligheden. Du accepterer dette ved at klikke OK. Privatlivspolitik