Ledelsesredskaber

…eller tankeværktøjer?

Når vi taler om “ledelsesredskaber” med rodfæste i den systemiske tænkning, så er vi nødt til at tage udgangspunkt i, at vi ikke kan generalisere. Det vil sige, det redskab som fungerer i én kontekst – én situation – ikke nødvendigvis fungerer i en anden kontekst.

Derfor må vi i højere grad se på ledelsesredskaber som tankeværktøjer, der, med udgangspunkt i vores grundforståelse og menneskesyn (epistemologi), bliver til en henisgtmæssig praksis og handling i den konkrete situation.

Herunder kan du finde nogle udvalgte tankeværktøjer, som du kan bruge som inspiration til at udvikle og styrke din ledelsespraksis.

Domæneteorien – en måde at forstå sproghandlinger og skabe nye perspektiver på en samtale

Positioner i ledelse – at indtage forskellige positioner og perspektiver som leder

Coordinated Management of Meaning – CMM, et redskab med fokus på kommunikation og koordination af forståelser

Ønsker du at få mere viden om ovenstående teorier, kan du med fordel læse bogen “Systemisk ledelse – den refleksive praktikker”, som er skrevet af Carsten Hornstrup, Jesper Loehr-Petersen, Allan V. Jensen, Jørgen Gjengedal Madsen og Thomas Johansen i 2005, som dengang alle var konsulenter i konsulentfirmaet MacMann Berg. Den er udgivet af Dansk Psykologisk Forlag og har ISBN 13 978-87-7706-380-0.

Denne hjemmeside bruger cookies for at øge brugervenligheden. Du accepterer dette ved at klikke OK. Privatlivspolitik